Yrityshelposti.fi - Yrityksen perustaminen helposti
apu-esa
Haluamme kannustaa ihmisiä yrityksen perustamiseen!

Yrityksen perustaminen

Yrityksen perustaminen ja kokopäiväiseksi yrittäjäksi siirtyminen on suuria elämän päätöksiä. Joskus yritystoiminta onnistuu ja joskus se epäonnistuu - tämä on todellinen realiteetti, joka on ennen Y-lomakkeiden täyttöä tärkeä tiedostaa. Mahdollisuuksia tulee olemaan pilvin pimein ja ainakin työ saa uuden erittäin mielenkiintoisen merkityksensä. Menee sitten hyvin tai huonosti, syyllinen löytyy aina aamuisin vessan peilistä hampaita pesemässä - toki tässä kirjoittaja tiedostaa, että olosuhteetkin saattavat joskus vaikuttaa.

Kuitenkin oli sitten kyseessä onnistuminen tai epäonnistuminen, hyvin harvoin kuulee yrittäjän jälkikäteen sanovan, että katuu päätöstään. Oppia ikä kaikki, vaikka epäonnistuminen tulisi, antavat kokemukset paljon eväitä tulevaan. Olisiko vielä uuden yrityksen paikka vai siirtyminen takaisin tekemään työtä muiden rahoilla? Entiset yrittäjät ovat työnantajien silmissä arvostettuja. He tietätävät miten raha tulee sisään yritykseen, he tietävät yrittäjän kuluista ja vastuista, he tietävät hallittujen riskien otosta, he tietävät miltä tuntuu kun kaikki ei mene sukseen ja he tietävät miltä tuntuu, kun menee sukseen. Juuri näistä aiemmin mainituista syistä He osaavat ottaa vastuuta.

Unelmat yrittäjäksi ryhtymisen taustalla

Usein yrittäjäksi ryhdytään, kun halutaan toteuttaa unelmia. Unelma paremmasta toimeentulosta, unelma yrittäjän vapaudesta, unelma uudesta Roviosta. Usein yritystoiminnan taustalla on myös halu olla oman elämänsä herra - ei välttämättä tarvitse maanantaina herätä kuudelta töihin, toisaalta taas päivät saattavat venyä hyvinkin pitkiksi, kun varsinaisen työpäivän jälkeen jäädään vielä toimistolle maksamaan laskuja, vastailemaan sähköposteihin ja virittelemään raportteja kirjanpitäjälle. Se kaikki kello viiden jälkeen tapahtuva työ ei kuitenkaan maistu pakkopullalta, kun kaikki tehdään omalle itselleen ja yrityksen hyväksi, työ motivoi ihan uudella tavalla.

Mitä yrittäjyys vaatii

Yritystoiminnan pyörittäminen vaatii aina kovaa sitoutumista, se on monelle oma lapsi, joka vaatii jatkuvaa huolenpitoa - vaikka hyvin menisikin. Kuuluisa sananlasku kertoo, että katastrofin siemenet kylvätään silloin, kun yrityksellä menee hyvin.

Oman ammattitaidon lisäksi, yrittäjän on hallittava monia kokonaisuuksia. Tulee ymmärtää markkinointia, tulee osata myydä yrityksensä osaamista tai tuotteita, tulee osata nähdä tulevaisuuteen, tulee hallita kannustava esimiestyö, tulee tietää miten tasetta luetaan. Näihin oman ammattitaidon ulkopuolisiin asioihin löytyy onneksi apua. Kokeneemmat yrittäjät neuvovat ja sparraavat mielellään ja itseään voi kehittää valmentautumalla joko kirjallisuutta lukemalla tai osallistumalla valmennusohjlemiin, joita löytyy runsaasti. Valmentautuminen maksaa aina jotain, mutta tietämättömyys usein vasta kalliiksi tuleekin.

Yrittäjyyden merkitys yhteiskunnalle

Yrittäjien ja yksityisen sektorin yritysten merkitystä kansantaloudelle ei voi liikaa korostaa, heidän harteillaan koko hyvinvointiyhteiskunta lepää. Omalta osaltamme, haluamme kannustaa ihmisiä yrittäjyyteen - se on kokemus, joka palkitsee kaikissa tapauksissa.

Juuso Anteroinen
Toimitusjohtaja
Onecapital Oy
juuso@onecapital.fi

Tee elämäsi päätös,

Aloita yrityksen perustaminen verkossa tästä